Moordverdachte echtpaar Aduard blijft in cel

Redactie

De 40-jarige man die vastzit op verdenking van de moord op een echtpaar uit Aduard begin deze maand, blijft langer in de cel. De raadkamer van de rechtbank in Groningen bepaalde donderdag dat de verdachte nog negentig dagen langer vast gehouden mag worden.

De sectie op de lichamen van het echtpaar, 70 en 68 jaar oud, is inmiddels afgerond en ook de doodsoorzaak is bekend, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Groningen donderdag. Omdat de man nog in beperkingen zit, wordt die informatie echter niet vrijgegeven. Ook over een eventuele bekentenis laat justitie zich niet uit.

De familie van het stel uit Aduard sloeg maandag 4 maart alarm toen het echtpaar niet terugkeerde van een afspraak met een mogelijke koper van hun boot, die in het Groningse Hoendiep lag. Op de boot vond de politie sporen die wezen op een misdrijf. Een dag later werden de lichamen van de man en vrouw gevonden in het water van het Hoendiep. De 40-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd de woensdagochtend erna opgepakt in de binnenstad van Groningen.