'Plannen voor NK allround in Olympisch Stadion'

Boris (borisz)

Er zijn plannen om tijdens het komend schaatsseizoen voor een periode van vier weken een ijsbaan neer te leggen in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Naast dat de recreanten er hun rondjes kunnen schaatsen zou op de tijdelijke baan ook de Nederlandse kampioenschappen allround(8 en 9 maart 2014) verreden moeten worden.

Het plan is bedacht door Rintje Ritsma en House of Sports, het marketingbureau van Patrick Wouters van den Oudenweijer. De KNSB heeft inmiddels laten weten open te staan voor het idee. De Olympische Spelen zijn van 7 tot en met 23 februari 2014 in Sochi. Zowel het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap allround staan pas na de Spelen op de kalender.

Het ultieme doel van de bedenkers is om ooit het WK allround naar het  Olympisch Stadion te kunnen halen, compleet met sneeuwranden zoals vroeger. De komende weken wil men proberen bij partijen als het Olympisch Stadion, de gemeente Amsterdam, sportkoepel NOC*NSF en de KNSB voldoende draagvlak voor de plannen te krijgen