Brama: "Twente is geen topteam meer"

Maarten (rubbereend)

Sinds lange tijd wist FC Twente afgelopen weekend weer eens te winnen. Op bezoek bij FC Groningen trokken De Tukkers aan het langste eind.

Die zege maakte een einde aan een periode van acht wedstrijden zonder overwinning. Aanvoerder Wout Brama zag de kleurloze reeks met lede ogen aan. "Wij zijn onze voetbalidentiteit stukje bij beetje kwijtgeraakt", treurt hij in gesprek met Voetbal International.

Volgens Brama is FC Twente niet langer een topteam. "Een topteam is lastig te verslaan en haalt ook een resultaat als het voetballend even niet draait. Zoals wij na de winterstop hebben gepresteerd en gevoetbald is ver onder de maat. We hebben een pas op de plaats gemaakt", concludeert hij.

Ook het vertrek van Steve McClaren betreurt Brama. "Het is zijn beslissing, van de spelers hoefde hij niet weg. Ik vond het lastig. McClaren blijft voor mij de trainer met wie ik kampioen ben geworden. Die er voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor is geweest dat de club FC Twente en zijn supporters een historische gebeurtenis hebben meegemaakt. Zo zal ik me hem blijven herinneren. Daarnaast heb ik veel van hem geleerd."