Teambaas Becca noemt stoppen Radioshack speculatie

Maarten (rubbereend)

De berichten dat Radioshack aan het einde van het seizoen stopt met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg zijn pure speculatie. Dat zegt teambaas Flavio Becca woensdag in de Luxemburgse krant Wort. Becca reageerde daarmee op de berichtgeving van de Franse krant l'Equipe een dag eerder, die schreef dat het Amerikaanse elektronicabedrijf er de brui aan zou geven.

Becca benadrukt dat hij nog niets gehoord heeft. "Niemand van Radioshack heeft contact met mij opgenomen om het einde van onze samenwerking te bespreken. Wat zeker is dat het seizoen nog lang duurt", zegt hij. "Het team moet zich bewijzen. Met goede resultaten kunnen we sponsoren een reden geven om bij ons betrokken te blijven."

Dinsdag meldde l'Equipe dat Radioshack wilde stoppen omdat vorig jaar veel verlies geleden werd en een koerswijzing richting de Aziatische markt gemaakt ging worden. Ook de dopingperikelen rond onder anderen Lance Armstrong zouden een rol hebben gespeeld. Radioshack begon in 2010 met Armstrong als boegbeeld. Twee jaar later was er een fusie met het Leopard van Andy Schleck. Naast de Luxemburger staat onder anderen de Zwitser Fabian Cancellara onder contract bij Radioshack.