Alsnog onderzoek naar identiteitsroof studente VU

Redactie

De politie moet alsnog onderzoeken wie op Twitter onder naam van een studente van de Vrije Universiteit in Amsterdam racistische tweets uitzond. Dat heeft justitie besloten na een gesprek met de vader van de studente, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam woensdag.

Eind december werden op naam van de studente antimoslimtweets uitgestuurd. In een van die tweets stond 'ik word echt misselijk van al die moslims hier op de VU'. Het universiteitsblad Ad Valvas had niet door dat het om een nepaccount ging en besteedde er aandacht aan, waarna de studente meerdere doodsbedreigingen ontving. Inmiddels is het nepaccount verwijderd en heeft het blad excuses aangeboden.

Aanvankelijk leek het erop dat de zaak voor justitie niet zwaar genoeg was om te laten onderzoeken, waarop de vader van de studente in verschillende media zijn beklag deed. Daarop heeft het Openbaar Ministerie hem aangeboden in gesprek te gaan. "Bij dat gesprek bleek de vader veel informatie te hebben, waardoor wij nu aanknopingspunten voor onderzoek zien", zegt de woordvoerder. Of dit betekent dat er al een verdachte op het oog is, wil de woordvoerder niet zeggen.