'Touré stelt deadline voor nieuw City-contract'

Frank (franklop)

Yaya Touré wil vertrekken bij Manchester City als hij niet binnen een paar dagen een nieuw contract krijgt. De onderhandelingen over verlenging van zijn aflopende verbintenis lopen al een halfjaar en het geduld van de Ivoriaanse middenvelder begint op te raken. Touré is een grootverdiener bij City met een geschat weeksalaris van ruim 250 duizend euro.

"Als hij niet binnen drie of vier dagen een nieuw contract tekent, zal ik niet langer wachten en de onderhandelingen met andere clubs starten", stelt zaakwaarnemer Dimitri Selçuk, die zaterdag als deadline heeft gesteld.

De belangenbehartiger stelt zijn vraagtekens bij de handelwijze van City. "Hij is een van de beste spelers, maar hij voelt geen respect bij de staf. Alleen Roberto Mancini respecteert hem", vertelt hij in Britse media.

De 29-jarige Touré is inmiddels aan zijn derde seizoen bezig bij City. In 91 officiële wedstrijden scoorde hij negentien keer. Voordat dat de Ivoriaan aan de slag ging bij de regerend landskampioen speelde hij onder meer bij Barcelona, AS Monaco en Beveren.