Onrust bij technische staf FC Groningen

Frank (franklop)

FC Groningen is ontevreden over het functioneren van technisch manager Henk Veldmate. De clubleiding verwijt hem een falend aankoopbeleid. Meerdere bronnen rondom FC Groningen bevestigen dat Veldmate een andere functie binnen de club is aangeboden, omdat hij niet naar wensen functioneert als technisch manager.

De nieuwe functie zou hem minder verantwoordelijkheden geven. Het zou gaan om de functie van Hoofd Scouting, Algemeen directeur Hans Nijland op de vraag of FC Groningen voor 100 procent tevreden is over het functioneren van Henk Veldmate over het aankoopbeleid: "Wij zijn zeer kritisch naar elkaar en natuurlijk zijn wij teleurgesteld in enkele spelers die niet hebben gebracht wat wij van te voren hadden gehoopt, zoals Magnasco en Kostic, maar het is te kort door de bocht om alleen naar de scouting te wijzen. Onder leiding van Henk Veldmate zijn er in het verleden prima spelers gehaald. Verder heeft Henk een goed voetbalverstand en veel contacten."

Veldmate, die een tijdje uit de roulatie was, zegt verrast te zijn door de geruchten: "Ik ben op de weg terug. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik ben technisch manager en dat blijf ik ook".