Cities XL goes dubstep

Pheno

Focus Home Interactive heeft de uitbreiding Cities XL Platinum al een maandje of anderhalf geleden uitgebracht op pc, maar brengen nog een launchtrailer met wat kleine dubstep-invloeden en wat subtiele verwijten richting SimCity. Zo kun je grote steden bouwen en steden verbinden met elkaar.

Cities XL Platinum heeft vijftig gebouwen extra ten opzichte van de al eerder uitgekomen Cities XL 2012. Er zijn meer dan zestig grote kaarten om op te gaan bouwen, waaronder heuvels, bergen of ander lastig te bereiken en te bebouwen terrein. Je moet de dagelijkse uitdaging van het beheer van een steeds groeiende stad zien op te lossen: het leveren van energie, het beheer van transporten, het beantwoorden van de behoeften van de burgers en het vinden van de perfecte balans tussen diensten, zoals werkgelegenheid, vrije tijd, zakelijke en huisvesting. Steden specialiseren is mogelijk en ervoor zorgen dat er een handelsnetwerk komt om zo een economische evenwicht te krijgen.

Cities XL Platinum heeft meer dan duizend beschikbare gebouwen. Het nabouwen van enkele van de grootste steden in de wereld, zoals New York, Parijs, Hong Kong of Rio de Janeiro, is dan ook goed mogelijk door de beschikbaarheid van karakteristieke gebouwen en monumenten.

Deze week is het spel te koop via Steam met 33% korting.