Team Fortress 2 eerste game die Oculus Rift officieel ondersteunt

Denzo

Een programmeur van Valve heeft onthuld dat Team Fortress 2 de eerste game zal worden die de Oculus Rift, een virtual reality bril, gaat ondersteunen. Dat werd bekend nadat Engadget een week lang had meegekeken bij het bedrijf uit Washington.

Tijdens een interview met Engadget onthulde programmeur Joe Ludwig dat Team Fortress 2 de eerste game zal worden die de Oculus Rift officieel gaat ondersteunen en dat Valve binnen enkele weken een update voor Team Fortress 2 zal uitbrengen die deze support toevoegt.

Volgens Ludwig moet het voor iedereen die een Oculus Rift dev kit bezit en Team Fortress 2 bezit mogelijk zijn om de modus uit te proberen. In eerste instantie is dit alleen mogelijk voor Windows-gebruikers, Mac- en Linuxsupport wordt pas later toegevoegd. Reden hier voor is dat het bedrijf achter de virtual reality bril nog geen SDK heeft uitgebracht voor deze platforms. Valve belooft echter dat als het de SDK's in handen krijgt dat ze het zo snel mogelijk zullen porten.

Over twee weken tijdens de Game Developers Conference zal er meer worden verteld over Valves plannen met de bril. De virtual reality bril is het resultaat van een succesvol Kickstarter-project, en deze maand worden de eerste dev kits verstuurd. De rest van de backers van het project zullen in april hun Oculus Rift ontvangen. Developers die er niet een aangeschaft hebben via Kickstarter kunnen alsnog een Rift pre-orderen via de officiële site.

Het is nog niet bekend wanneer er een consumentenversie van de Rift uitkomt.