Pieters hoopvol na rentree bij beloften

Maarten (rubbereend)

Erik Pieters stond maandag weer op het veld. De linksback speelde negentig minuten mee in het duel tussen Jong PSV en Jong Vitesse. Pieters stond sinds 18 januari buiten spel met een kwetsuur aan zijn arm.

De linksback liep onder meer een slagaderlijke bloeding op toen hij na een rode kaart zijn beheersing verloor en een ruit doorsloeg. Maandag kon hij zich opmaken voor zijn rentree, de verdediger was zelfs trefzeker tijdens de 2-1 overwinning. De speler hoopt nog van waarde te kunnen zijn in de ontknoping van de Eredivisie. "Ik kijk vol vertrouwen uit naar de ontknoping van de titelstrijd. Ik weet zeker dat PSV kampioen wordt", zei Pieters tegen De Telegraaf.

"Het is belangrijk dat ik weer negentig minuten heb gespeeld. Je kunt blijven trainen, maar het spelen van een wedstrijd is toch anders", aldus Pieters, die tevreden is over zijn rentree. "Al zat ik er in de tweede helft aardig doorheen." Pieters moet nog even wachten voor hij weer bij de A-ploeg kan meespelen. "Ik heb deze week een afspraak bij het handencentrum. In overleg met mijn behandelend arts gaan we dan kijken wanneer ik alles weer kan doen."