FOK!filmtips van de dag: Léon (The Professional)

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

In de 23e eeuw vliegen auto's op verschillende niveaus door de nog altijd hectische straten van New York. De ietwat opvliegende taxichauffeur Korben Dallas, in de persoon van Bruce Willis, krijgt een bijzondere passagier, Leeloo, gestalte gegeven door Milla Jovovich. Samen raken ze verwikkelt in een genootschap dat opkomt tegen het ultieme kwaad dat iedere vijduizend jaar weer probeert het leven op aarde uit te roeien. Alleen het vijfde element, Leeloo, kan deze ramp tegenhouden. Helaas wordt het kwaad bijgestaan door Mr. Zorg, een rol van Gary Oldman en zijn alien-handlangers. The Fifth Element om 20.30 uur op RTL7.

RTL8 gaat verder in de week van boekverfilmingen met thriller The Rainmaker. Rudy Baylor staat aan de vooravond van zijn carrière als advocaat. Maar het advocatenkantoor waar hij werkt, wordt op non-actief gezet door de FBI en alle werknemers komen op straat te staan. Rudy is genoodzaakt een baan te aanvaarden bij de Eerste Hulp. Op een dag komt hem een zaak ter ore die voor een grote doorbraak in zijn carrière als advocaat kan zorgen. Een jongen is overleden omdat zijn ouders een operatie niet konden betalen en nu klagen zijn ouders de verzekeringsmaatschappij aan. Deze machtige verzekeringsmaatschappij heeft een leger aan grote advocaten ingeschakeld. Rudy, het groentje, komt in de rechtszaal oog in oog te staan met de advocaat der advocaten, Leo F. Drummond. Met onder andere Matt Damon, Claire Danes, Jon Voight en Mickey Rourke. De film begint om 20.30 uur.

Léon - ook wel bekend onder de titel The Professional - is een spannende film met in de hoofdrollen Jean Reno, Natalie Portman en Gary Oldman. Het markeerde de eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Luc Besson.

Mathilda is een twaalfjarig meisje uit een asociaal New Yorks gezin, wier vader verwikkeld is in drugszaken. Als zij op een kwade dag even boodschappen gaat doen, moordt de corrupte agent Norman Stansfield op gruwelijke wijze haar hele familie uit. Mathilda zoekt onderdak bij de introverte Franse buurman Léon die een huurmoordenaar blijkt te zijn. Na enige aarzeling ontfermt hij zich over het meisje en leert haar zelfs de kneepjes van het vak. Kan hij haar echter ook beschermen tegen de moordenaar van haar gezin? Om 23.10 uur op RTL7.

 

Nadat de legendarische reddingszwemmer Ben Randall, een rol van Kevin Costner, zijn crew verliest in een tragisch ongeluk, wordt hij als leraar uitgezonden naar de school voor Coast Guard Rescue Swimmers. Hij gaat helemaal op in zijn nieuwe baan en zet de boel op stelten met onorthodoxe lesmethodes. Één van zijn beste studenten is het zwemtalent Jake Fischer, gespeeld door, Ashton Kutcher. Die helaas liever zijn bekwaamheid etaleert, dan dat hij de wil toont om zijn leven voor een ander te geven. Randall drijft Fischer tot het uiterste en probeert hem te veranderen in een jongen die met hart en ziel voor het bestaan van reddingszwemmer kiest. Samen vertrekken ze naar Alaska waar Fischer meteen te maken krijgt met een gruwelijk moeilijke test. The Guardian om 00.15 uur op BBC1.

Je kan ook afstemmen op de films Jersey Girl en Loser vandaag.