De Boer: "Meer positief dan negatief"

Boris (borisz)

Ajax-trainer Frank de Boer had, nadat zijn team bij AZ de koppositie had heroverd, wel wat aan te merken op zijn ploeg. Toch zag hij vooral positieve dingen. Het spel kon beter, gaf De Boer op de persconferentie in Alkmaar aan. "Maar ik heb wel meer positieve dan negatieve dingen gezien. En het meest positieve is dat we een lastige uitwedstrijd gewonnen hebben. Want dat we hier wonnen was lang geleden."

In de slotfase moest Ajax, dat toen al met 0-2 én 1-3 had voorgestaan, maar AZ toch terug liet komen, nog even flink billenknijpen. "We hadden het ons niet zo moeilijk hoeven maken. Na de 3-1 hadden we het heft in handen. We speelden bij vlagen goed voetbal en hadden al op 4-1 of 5-1 moeten staan."

"Je moet de tegenstander niet het gevoel geven dat er wat te halen valt", zei De Boer, die met Ajax zijn derde landstitel in tweeënhalf jaar hoofdtrainerschap kan behalen. "En dat deden wij wel, want we werden heel slordig." Kolbeinn Sigthórsson vond hij niet goed genoeg en wisselde hij. "Ik vond dat hij niet voldoende bracht. Anders had ik hem iets langer laten staan."