Hitzfeld verwacht zomertransfer Robben

Boris (borisz)

Ottmar Hitzfeld verwacht dat Arjen Robben deze zomer bij Bayern München vertrekt. Het speelsysteem van Guardiola zou de Nederlander niet liggen. "Ik denk dat Robben komende zomer Bayern verlaat", verklaart de voormalig trainer van de Duitse recordkampioen. Hitzfeld gelooft niet dat Robben in het systeem van toekomstig succestrainer Pep Guardiola past. Zo verklaart hij tegenover Sonntags Blick.

Robben verlengde in München vorig jaar zijn contract nog tot medio 2015. De 29-jarige Groninger beleeft momenteel echter een moeilijk seizoen bij zijn club en zit regelmatig op de bank. Bayern-president Uli Hoeness gaf vorige week al aan dat Guardiola veel vrijheid krijgt bij het samenstellen van de selectie. "Over zes tot acht weken weten we wat hij wil en met wie hij wil werken."

Ook Toni Kroos en Thomas Müller zouden mogelijk slachtoffer worden van het nieuwe bewind. "Müller is een zeer belangrijke speler, maar of hij in het concept van Guardiola past, weten we niet. En misschien wil Guardiola een speler op '10' die voor meer doelgevaar zorgt", zegt hij over de huidige positie van Kroos. Iemand die ongetwijfeld in het systeem van de nieuwe oefenmeester past, is Xherdan Shaqiri. "Hij heeft het FC Barcelona-gen in zich. Hij past in het concept van Guardiola. Het is een jonge, technisch begaafde en behendige speler", aldus Hitzfeld.