Duidelijke E. Koeman: "Schijtvoetbal"

Boris (borisz)

Erwin Koeman had weinig moeite de nederlaag van RKC Waalwijk bij PSV in woorden uit te drukken. "We speelden schijtvoetbal", aldus de oefenmeester, die zijn ploeg ziet wegzakken. RKC speelde in de eerste seizoenshelft leuk voetbal en stond behoorlijk stevig in het linkerrijtje. Na de winterstop is alles anders: de vijftiende plek is beangstigend met het oog op degradatie, en angstig is de houding waarmee de ploeg zich op bezoek bij PSV zich presenteerde.

"Het was helemaal niks", aldus Koeman op Eredivisie Live. "We hebben schijtvoetbal gespeeld. Dit was een verloren avond voor RKC." In de rust was Koeman behoorlijk cynisch uitgevallen tegen zijn elftal. "Ik zei 'zijn we al veilig of zo?' Het leek we of we geen zin hadden. Onvoorstelbaar, dit baart me echt zorgen."

RKC is zover weggezakt op de ranglijst dat degradatie een niet te negere onderwerp is voor de ploeg van Koeman. "Wij zullen tot de laatste dag moeten strijden, maar als je speelt zoals vandaag, heb je niks in de Eredivisie te zoeken. We hebben geen seconde in deze wedstrijd geloofd. Het was schrikbarend wat ik heb gezien. We moeten ons schamen."