Reactie Webber en Vettel

Tiede-Jan Breevaart

Red Bull Racing heeft de best mogelijke startpositie voor het jaar 2013 bemachtigd. Sebastian Vettel mag van pole vertrekken en heeft Mark Webber naast hem staan.

Webber is tevreden met zijn tweede stek maar wil in de race uiteraard meer. “Het is altijd lastig in te schatten hoeveel risico je kan nemen in zulke omstandigheden. Als je een ronde verpest, sta je zo tiende. Ik denk dat mijn balans qua agressie wel in orde was. Ik weet ook wel waar Seb het van me heeft gewonnen. Ik was in bocht 9 wat te conservatief. In zulke omstandigheden kan je alleen maar tevreden zijn met een plek op de eerste rij en ik zal me nu op de race focussen.

Ik zal me erg hard moeten focussen om alles uit de banden en strategie te halen. Een podiumplaats zou geweldig zijn en het zou helemaal prachtig zijn als ik in het midden kon staan. Ik heb al in veel landen op het podium mogen staan, maar hier helaas nog nooit,” aldus de Australiër.

Wereldkampioen Vettel weet niet wat hij van de race moet verwachten. “Het was in deze omstandigheden zeker niet makkelijk. Ik was enigszins verrast toen we in Q3 naar buiten gingen, omdat de baan vrij droog leek. We hadden echter een plan van aanpak gemaakt en moesten ons daar aan houden. De auto was net als vrijdag goed in balans en ik kon daardoor goed pushen. Mijn laatste ronde brak ik af, omdat ik al verzekerd was van de pole-position.

De Duitser is net als wij erg benieuwd naar wat komen gaat. “Het is hier een stuk kouder dan we hadden verwacht. Het is daarom ook niet te voorspellen. Ik weet niet wat realistisch is. Misschien houden ze het een paar rondjes vol, misschien wat langer. We moeten roeien met de riemen die we hebben.