[Six Nations] Visser bezorgt Frankrijk Wooden Spoon

Boris (borisz)

In de laatste wedstrijd van de Six Nations in 2013 heeft Tim Visser er in de laatste minuten voor gezorgd dat Frankrijk toch nog laatste is geworden tijdens de veertiende editite van het zeslandentoernooi. Ondanks dat Les Blues met 23-16 won van Schotland was het niet genoeg om de laatste plek aan Ierland te kunnen geven.

Frankrijk was in de betere ploeg maar bij rust stond het wel na twee strafschoppen Greig Laidlaw 0-6 voor de Schotten. Na de rust mocht Frédéric Michalak drie keer aanleggen om de Fransen aan een voorsprong te helpen. Een kwartier voor tijd kon Frédéric Michalak de achterlijn halen na een matige tackle van Stuart Hogg. Maxime Médard kon even later ook een try scoren voor Frankrijk.

Schotland kwam er toch nog door in de laatste minuten wat beloond werd met een try door Visser. Jackson schoot de conversie tussen de palen waardoor de 23-16 eindstand op het bord kwam. Schotland wordt derde in de Six Nations en dat is het beste resultaat sinds 2006. De laatste keer dat Frankrijk laatste werd was in 1999, de laatste editie zonder Italië.