Amsterdam sluit drugscafé na inval

Redactie

De gemeente Amsterdam heeft vrijdag een café gesloten waar de Opiumwet stelselmatig en op grote schaal werd overtreden. De politie viel café Darkom dinsdag binnen, waarbij twaalf mensen werden aangehouden. Op de grond werden veertig bolletjes cocaïne gevonden en op en achter de bar hasj.

De vondst is reden voor burgemeester Eberhard van der Laan om het café aan de Sarphatistraat voor onbepaalde tijd te sluiten. Hij spreekt van een ernstig gevaar voor de openbare orde. De politie had al aardig wat overlastklachten verzameld.

Vorig jaar april vond een vechtpartij plaats in de buurt van het café, waarna een aantal betrokkenen naar café Darkom ging. De politie heeft toen een controle in het café uitgevoerd waarbij bleek dat 29 aanwezigen allemaal bekend waren bij politie en justitie.

Een van hen heeft tegen de politie verklaard regelmatig hasj in dit café te kopen en uit observaties is gebleken dat een aantal mensen het café heel even bezocht. Onder de arrestanten bevond zich ook een drugshandelaar.

Onder de twaalf arrestanten van tussen de 19 en 42 jaar waren dinsdag ook de exploitant en een leidinggevende van het café. Een van de bezoekers had veertienhonderd euro aan boetes openstaan, die hij contant afrekende. In de woning van een van de verdachten is een plak hasj aangetroffen.


Amsterdam sluit drugscafé na inval (Foto: Novum)