Willem-Alexander en Máxima bij inauguratie paus

Redactie

Kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister-president Mark Rutte wonen dinsdag in Vaticaanstad de inauguratie van paus Franciscus bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekendgemaakt.

Tot het bezoek werd besloten in de ministerraad. "Het is een belangrijk moment voor de katholieke kerk en katholieken in de hele wereld", zei vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA).

Willem-Alexander was er in 2005 ook bij toen Franciscus' voorganger Benedictus XVI werd geïnstalleerd. Behalve de kroonprins was ook toenmalig premier Jan-Peter Balkenende bij de inauguratie. Kort daarvoor was onvrede ontstaan toen niemand van de koninklijke familie bij de uitvaart van paus Johannes Paulus II aanwezig was.

De woensdag tot paus Franciscus gekozen Argentijn Jorge Mario Bergoglio wordt dinsdag geïnstalleerd op de naamdag van Jozef, de patroonheilige van de katholieke kerk. De installatie wordt traditiegetrouw bijgewoond door staatshoofden uit de hele wereld. De installatie wordt op Nederland 2 uitgezonden.


Willem-Alexander en Máxima bij inauguratie paus (Foto: Novum)