PVV: dertigduizend mensen steunen verzet

Ser_Ciappelletto

Dertigduizend mensen hebben inmiddels verzet aangetekend tegen het beleid van het kabinet op de daarvoor door de PVV gelanceerde website. "Een geweldig succes", meldt PVV-leider Geert Wilders vrijdag op Twitter. De site tekenverzetaan.nl is sinds zondag in de lucht.

Twee weken eerder bood Wilders bij het ministerie van Algemene Zaken een pamflet aan het kabinet aan. Dat vormde de aftrap van zijn 'verzetstoer'. Wilders trekt het land in om een vuist te maken tegen het in zijn ogen 'asociale kabinetsbeleid'.

De PVV wil onder meer dat er minder geld wordt uitgetrokken voor ontwikkelingshulp en 'multikul'. Op ouderen, pensioenen en de huizenmarkt moet juist minder worden bezuinigd.

Gisteren riep Wilders nog in De Volkskrant op tot 'verstandig bezuinigen: "Zoals miljarden wegsnijden op ontwikkelingshulp en snijden in politiek-correcte subsidies zoals het duurzaamheidsgeneuzel, de multikul, de EU, en andere groene en linkse hobby's."

Daarnaast zei hij dat zijn plan om de belastingen te verlagen en sommige uitkeringen ongemoeid te laten, in tegenstelling tot de plannen van andere partijen met eenzelfde insteek, geen 'sinterklaaspolitiek' is: "Dat is geld waarvoor de burger heeft gewerkt, bij de burger laten."