Van der Garde's leerproces

Tiede-Jan Breevaart

Vanmorgen reed Giedo van der Garde zijn eerste twee trainingen als racecoureur bij Caterham. Helaas kwam hij in de tweede sessie in de grindbak terecht waarna zijn dag voorbij was.

De Nederlander maakt dit jaar zijn racedebuut in de Formule 1 en wil zich optimaal voorbereiden. "De eerste training verliep goed. We konden een goed aantal ronden rijden en zijn tijdens die sessie vooral bezig geweest met het evalueren van de medium compund. De tweede training begon ook prima. Ik had wat onderstuur tijdens mijn eerste run, wat we wisten te verbeteren voor mijn tweede run, maar helaas ging ik er toen af, doordat ik mijn achterwielen iets blokkeerde bij het ingaan van de derde bocht. Ik belandde in de grindbak en doordat het anti-stall-systeem ingreep voordat ik de auto uit het grind kon sturen, was mijn dag ten einde," aldus de 27-jarige racer uit Rhenen.

"Het hoort allemaal bij het leerproces", sprak Van der Garde. "Ondanks dat moment hebben we toch nog heel veel data om door te nemen vanavond. Ik hoop dat we morgen het maximale uit de derde en laatste training kunnen halen."