AVB: "Dit was een goede les voor ons"

Tiede-Jan Breevaart

Tottenham Hotspur plaatste zich donderdagavond maar nipt voor de kwartfinales van de Europa League. Trainer André Villas-Boas beseft dat zijn ploeg compleet werd weggespeeld.

Tottenham won in eigen huis met 3-0 van Internazionale en ging daarom met veel vertrouwen op bezoek in Milaan. Daar bleek echter dat de thuisploeg er alles aan deed om alsnog door te stoten naar de laatste acht. Inter won met 4-1 en haalde het dus net niet. 

Villas-Boas was onder de indruk van de Italianen. Een week geleden waren de rollen nog compleet omgekeerd. "Ik heb trainer Andrea Stramaccioni een compliment gegeven. Vandaag maakten wij mee wat Inter vorige week meemaakte in Londen. Wanneer de focus er niet is, wordt alles een catastrofe", zei hij na afloop tegen het aanwezige journaille.

"Ik denk dat Inter bij elk doelpunt sterker werd. Daar konden wij moeilijk mee om gaan. We hebben echt in de problemen gezeten. Maar we zijn toch door, de spelers hebben het uiteindelijk goed gedaan. Ik was niet bang voor uitschakeling, ik wist dat het er in zat."

"Dit was een goede les voor ons en daar moeten we van leren om ook in Europa een grote club te worden. Natuurlijk misten we Bale, die geschorst was. Hij is een belangrijke en beslissende speler, zoals Inter in Londen Rodrigo Palacio miste", besloot hij.