'Slachtoffer Oosterhout begon zelf'

Redactie

Het slachtoffer van de schokkende mishandeling in Oosterhout is zelf begonnen met ruzie zoeken. Dat zei Stivan S., een van de vijf verdachten, donderdag in Pauw en Witteman. Volgens Stivan S. viel het slachtoffer eerder op de avond een meisje lastig dat bij de groep verdachten hoorde. Ook zou hij een discriminerende opmerking hebben gemaakt.

Op televisiebeelden was te zien hoe vijf jongens een 25-jarige man slaan en schoppen. Het slachtoffer bleef bewusteloos en met een blauw oog, tand door de lip en beschadigde neus achter in de drukke uitgaansstraat in Oosterhout. Volgens Stivan S. was er daarvoor al een en ander gebeurd.

"Toen ik me omdraaide, zag ik het slachtoffer aanvallen", aldus de verdachte die donderdagmiddag vrij kwam. "Ik dacht: wat gebeurt er nou." Volgens Stivan S., die in het programma zijn excuses aanbood, heeft hij er daarna voor gezorgd dat de mishandeling ophield en zou hij "stop, het is genoeg" hebben geroepen.

De vier andere verdachten blijven nog ten minste een maand in gevangenis, zo is donderdag bepaald door de rechtbank in Breda. De jongens worden beschuldigd van poging tot doodslag.