Gall op weg terug

Tiede-Jan Breevaart

Joseph Oosting neemt vrijdag de taken van FC Emmen-trainer Joop Gall waar. De hoofdtrainer werd maandag gedotterd na een vernauwing in zijn linker kransslagader.

Inmiddels maakt Gall het goed, maar de wedstrijd tegen De Graafschap komt nog te vroeg. De oefenmeester is van plan om maandag weer aan de slag te gaan bij de enige profclub uit Drenthe. Gall wilde aanvankelijk tegen de Superboeren al weer op de bank plaatsnemen.

"Ik kreeg veel reacties na mijn opmerking bij jullie dat mijn streven is om er tegen De Graafschap bij te zijn. Alhoewel ik fysiek en geestelijk er klaar voor ben, begin ik toch maandag maar om niet teveel mensen te irriteren", zei hij tegen RTV Drenthe.

Assistent Oosting neemt het tot die tijd over. "Ze hebben, ook al is Anco Jansen er niet bij, meer kwaliteit in de selectie dan wij. Maar voetbal blijft natuurlijk ook onvoorspelbaar. Als we de lijn van de afgelopen weken door kunnen trekken en ons aan de afspraken houden, is best wat mogelijk", aldus Gall op de clubwebsite.