[PL Darts] Van Gerwen herstelt zich tegen Newton

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft zich goed hersteld na zijn nederlaag vorige week tegen Adrian Lewis. De Brabander won in Machester met 7-4 van Wes Newton. Door deze zege staat hij nu gedeeld eerste, echter de anderen moeten nog in actie komen. Newton blijft negende staan. 

Van Gerwen zette de toon door direct met een elfdarter een break te plaatsen Newton liet het er niet bij zitten en gooide 110 uit voor een rebreak. Beide spelers braken elkaar daarna opnieuw. Uiteindelijk werd het een serie van zes legs tegen de pijlen in. Newton kwam  daarna wel op 4-4 door een tiendarter.  Op 6-4 kreeg The Warrior de kans op een negendarter, bij pijl zeven ging het echter mis voor de Engelsman. De leg ging naar Mighy Mike en won daarmee de partij. 

Van Gerwen noteerde 101,52 gemiddeld tegenover 98,14 voor Newton. Later vanavond speelt Raymond van Barneveld tegen Robert Thornton. Phil Taylor neemt het op tegen Andy Hamilton en Lewis speelt tegen Gary Anderson. Ook Simon Whitlock en James Wade komen uit tegen elkaar.