Finnbogason sluit vertrek niet uit

Maarten (rubbereend)

Alfred Finnbogason weet nog niet of hij na de zomer nog bij sc Heerenveen speelt. De IJslandse spits staat in de belangstelling van een aantal Engelse clubs.

Scouts van Aston Villa, Everton en West Ham United zouden al op de tribune hebben gezeten om Finnbogason aan het werk te zien. Bij Heerenveen heeft hij nog een contract tot medio 2015. Dit seizoen scoorde de 23-jarige aanvaller al negentien keer in 23 competitieduels.

In de winterstop hengelden verschillende buitenlandse clubs al naar Finnbogason. "Maar voor mij is een vertrek in de winterstop nooit concreet geweest", zegt hij tegen Voetbal International. "Dit is mijn eerste seizoen bij sc Heerenveen en ik wil dat hier goed afsluiten. Ik weet dat clubs me volgen, maar pas als het concreet wordt, denk ik erover na."

Technisch directeur Johan Hansma beseft dat een zomertransfer mogelijk niet te voorkomen is. "Er heeft zich op dit moment nog geen club concreet gemeld bij ons. We willen hem zeker niet kwijt, maar tegelijkertijd weet je dat je als sc Heerenveen onder bepaalde voorwaarden een speler moeilijk kan behouden."