Amokmaker in staat New York doodgeschoten

Redactie

De politie in de Amerikaanse staat New York heeft donderdag in een vuurgevecht een man gedood die ervan werd verdacht woensdag in een autowasstraat en een kapperszaak vier mensen te hebben doodgeschoten en twee anderen levensgevaarlijk te hebben verwond.

De 64-jarige Kurt Myers hield zich op in een klein kantorencomplex in het stadje Herkimer dat sinds woensdagmiddag door de politie werd omsingeld. Een arrestatieteam schoot hem dood nadat hij het vuur had geopend op een politiehond die vooruit was gestuurd.

De schutter had woensdagochtend eerst brand gesticht in zijn appartement in het nabijgelegen dorpje Mohawk. Vervolgens was hij naar een kapperszaak gereden, waar hij bij binnenkomst aan de eigenaar vroeg of hij hem nog kende en meteen daarop begon te schieten. Twee klanten kwamen om, de eigenaar en een andere klant raakten levensgevaarlijk gewond. Daarna reed hij naar een autowasserette, waar hij een klant en een personeelslid doodschoot.

Het is nog onduidelijk wat de man tot zijn daden heeft gebracht. Buren zeiden dat hij nauwelijks met hen praatte, dat hij iedere ochtend in de auto van huis ging en terugkwam, en dat hij nooit vrienden of familie op visite kreeg.