Fans financieren in recordtijd Veronica Mars-film

Sanne (Syth86)

De fans van de Amerikaanse tv-serie Veronica Mars hebben massaal geld gestort om een film over het personage te laten maken. Bijna veertigduizend trouwe volgelingen brachten via crowdfundingsite Kickstarter binnen tien uur de beoogde twee miljoen dollar bijeen. Nog nooit wist een crowdfundingproject zo snel zo veel geld bijeen te brengen. Nu resteren zo'n dertig dagen om nog meer fondsen te werven.

Hoofdrolspeler Kristen Bell en scenarist Rob Thomas plaatsten woensdagavond een oproep aan de fans op internet om geld in te zamelen voor de film. "Hoe meer geld we binnen kunnen halen, hoe vetter de film die we kunnen maken", zei Thomas.

Bij crowdfunding kan het publiek geld doneren aan een project. Donateurs kunnen bij de Veronica Mars-film exclusieve prijzen verkrijgen. Naast de speelfilm krijgen donateurs voor een inleg van minimaal een tientje een pdf-bestand van het filmscript. Voor achtduizend dollar kan aan een personage een naam worden gegeven.

Veronica Mars gaat over een bijdehante middelbare scholiere die haar vader helpt met zijn detectivebureau. De serie, die kon bogen op lovende kritieken, was de doorbraak van Bell. Toch waren de kijkcijfers niet hoog genoeg voor een vierde seizoen, zodat de serie in 2007 ten einde liep. Sindsdien hopen de trouwe fans op een vervolg op het witte doek.

Thomas zegt al een scenario te hebben klaarliggen waarin hij de draad zo'n tien jaar na de laatste aflevering oppakt. Naar verluidt keren alle bekende personages uit de serie terug in de film. De opnames staan gepland voor deze zomer.


Fans financieren in recordtijd Veronica Mars-film (Foto: Novum)