Terug naar Engeland optie voor Hiddink

Frank (franklop)

Guus Hiddink staat open voor een terugkeer naar de Premier League. De oefenmeester heeft het desalniettemin goed naar de zin bij FC Anzhi. De 66-jarige coach stond eerder enige tijd onder contract bij Chelsea.

Hij zou een terugkeer naar Engeland in overweging nemen. "Maar", zegt hij tegen Engelse pers, "ik ben niet de jongste meer. Al vind ik het nog steeds geweldig om bijna iedere dag met jonge gasten op het veld te staan."

Hiddink is voorzichtig met uitspraken over zijn toekomst. "Ik wil het niet laten overkomen alsof ik geen plezier heb in mijn huidige baan bij Anzhi. Ik heb het hier goed naar mijn zin. In een jaar heeft het imago van de club een gigantische boost gekregen. We zijn van een kleine club naar een club met internationale ambities gegaan."

Hij erkent desondanks dat hij het Engelse voetbal mist. "Ik vind de Premier League geweldig. Voor veel trainers is het de ultieme competitie. Ik weet nog dat ik met Chelsea tegen Newcastle United speelde en er een goed resultaat behaalde." Donderdag staat Hiddink met Anzhi tegenover Newcastle in de Europa League.