Weduwe werkt aan Ramones-film

Redactie

De weduwe van Johnny Ramone is bezig met een film over het leven van de Ramones-gitarist. "Ik heb verschillende aanbiedingen voor een film", legt Linda Ramone uit aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Ze heeft ook al nagedacht over acteurs. "Iedereen wil natuurlijk dat Johnny Depp hem speelt, omdat hij cool is en knap."

Depp en Ramone waren vrienden van elkaar. "Hij is altijd heel aardig tegen me", vertelt de weduwe over de filmster. De enige beer op de weg is volgens Linda dat Johnny met zijn 49 jaar aan de oude kant is. The Ramones hadden in de jaren zeventig en tachtig succes met hun punkrock.

Ramone twijfelt nog of de film moet gaan over Johnny Ramone of over de punkband in zijn geheel. De gitarist van de band schreef de autobiografie Commando dat vorig jaar verscheen, waarop ze een film kan baseren. In 2006 verscheen al een documentaire over de band en gitarist Johnny, getiteld Too Tough to Die: A Tribute to Johnny Ramone.

De gitarist overleed in 2006 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. The Ramones bestond naast Johnny uit zanger Joey, bassist Dee Dee en drummer Marky, het enige nog levende lid van de band die eind jaren negentig stopte. De vier punkrockers hadden allen de achternaam Ramone als artiestennaam.


Weduwe werkt aan Ramones-film (Foto: Novum)