Pokémon-spel maakt gebruik van NFC-chip

WesleyB (Wesley Akkerman)

Pokémon Rumble U wordt het eerste spel dat op Wii U uitkomt dat gebruik gaat maken van de near field communication chip in de GamePad van Wii U.

Dat staat te lezen in het nieuwste CoroCoro Magazine. Met de chip is het mogelijk om speciale objecten die een soortgelijke chip ingebouwd hebben te gebruiken voor gegevensoverdracht. Activisions Skylanders-serie heeft bewezen dat dit qua gameplay een groot succes is.

Het verhaal en de gameplaymechaniek van Pokémon Rumble U komen in elk geval overeen. Speelgoedpoppetjes in de vorm van Pokémon zijn per ongeluk uit de Pokémon Center (in Japan de winkel voor alle Pokémon-gerelateerde zaken) verdwenen en als speler krijg je de taak om deze terug te laten keren naar het Pokémon Center.

Door speciale poppetjes in de echte wereld te kopen (uit de Pokémon Center-winkel) en die op de GamePad te plaatsen, verplaats  je als het ware het fysieke poppetje in het spel. Je kunt verschillende soorten Pokémon kopen en trainen; alle progressie wordt op de chip in het speelgoed opgeslagen.

Vanaf 24 april is deze game als download verkrijgbaar in Japan. Wanneer het spel naar Europa komt, is nog niet bekend.