Blokhuijsen ziet hereniging met Veldkamp zitten

Frank (franklop)

Jan Blokhuijsen ziet een hereniging met coach Bart Veldkamp wel zitten. De schaatser maakte maandag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij TVM. Bij die formatie werkte hij al samen met Veldkamp. "De ploeg van Veldkamp is een optie. Ik denk dat hij wel in mijn straatje past", zegt Blokhuijsen woensdag tegen RTV Noord-Holland.

De 23-jarige Blokhuijsen botste onlangs met zijn huidige trainer Gerard Kemkers, die vond dat zijn pupil steeds meer zijn eigen plan trok. Mede daardoor hebben beide partijen besloten de samenwerking niet voort te zetten.

Blokhuijsen verwacht begin of half mei een nieuwe ploeg te hebben. "Dan begint de periode met gestructureerde trainingen. Ik ga ook zeker een ultimatum voor mezelf stellen, want in een olympisch seizoen is dat belangrijk. Het geeft rust."

"Na het WK afstanden in Sochi wil ik wat dingen op een rijtje zetten en erachter komen wat ik nu gemist heb en wat ik graag wil doen. Volgende stap is hoe dat met een andere coach kan gaan invullen", aldus de schaatser uit Zuid-Scharwoude.

Veldkamp begeleidt momenteel al de Belg Bart Swings. De oud-schaatser was tussen 2010 en 2012 assistent-coach bij de ploeg van onder anderen Sven Kramer.


Blokhuijsen ziet hereniging met Veldkamp zitten (Foto: Novum)