'Boullier redde carrière Grosjean'

zoem

Lotus-teambaas Eric Boullier heeft toegegeven zelf ingegrepen te hebben om de Formule 1-carrière van Romain Grosjean te redden. Grosjean was afgelopen seizoen veelvuldig betrokken bij race-incidenten.

Lotus had eerder openlijk overwogen om afstand te doen van de Franse coureur, nadat hij door de FIA uitgesloten was van deelname aan de Grand Prix van Italië.

Ondanks het onstuimige seizoen van Grosjean vond Boullier dat hij een tweede kans verdiende. "Deze jongen heeft het voorrecht om tot de snelste coureurs van de wereld te behoren", aldus de teambaas tegen de Franse krant Le Figaro.

"Maar dit is een harde wereld waarin fouten niet worden getolereerd. Hij moet nog veel leren, maar dat zal snel moeten gebeuren. Ik denk dat als ik er niet voor hem was geweest, hij vandaag hier niet zou zijn", vervolgde Boullier.

Grosjean zei te weten dat hij een tweede kans heeft gekregen: "Drie kansen, als je mijn debuut in 2009 meetelt. We hebben een wederzijds vertrouwen, maar hij blijft m'n baas. En daarom zal hij mij niet voor altijd kunnen blijven verdedigen. Ik weet dat hij veel voor me heeft gedaan", zo vertelde de Fransman.