[CL] Uitslagen achtste finales (12/03/2013)

Niels (DerMeister)

Vanavond stonden er opnieuw twee returns op het programma in de achtste finales van de Champions League. FC Barcelona ontving AC Milan, terwijl Galatasaray op bezoek ging bij Schalke 04. Hieronder de uitslagen.

FC Barcelona - AC Milan

Na de 2-0 nederlaag in Milan was de opgave voor FC Barcelona duidelijk. De Spaanse topclub zocht vanaf het beginsignaal de aanval en dit resulteerde al na vijf minuten in de 1-0. Messi kreeg de bal randje zestien in de voeten gespeeld, legde de bal tussen vijf spelers van AC Milan voor zijn linkervoet en wist vervolgens de linkerbovenhoek te vinden.

Milan beperkte zich vooral het eerste half uur tot verdedigen, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft plots een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Niang mocht na een fout van Mescherano alleen op Valdés af, maar hij zag zijn poging op de paal belanden. Een minuut later bracht Messi de 2-0 op het scorebord. Op aangeven van Iniesta schoot hij de bal laag in de rechterhoek achter Milan-goalie Abbiati.

Milan leek van slag, maar besefte ook dat Barcelona bij een tegendoelpunt van de Italiaanse ploeg weer tweemaal moest scoren. De ploeg van Allegri speelde in het tweede bedrijf met iets meer durf, maar incasseerde al snel de 3-0. David Villa schoot knap raak in de verre hoek. Allegri bracht vervolgens aanvallers Muntari, Robinho en Krkic binnen de lijnen. In de slotfase resulteerde dit in en overwicht, maar Barcelona counterde in de slotminuut naar de 4-0. Jordi Alba was de gevierde man. 

Karakteristieken

FC Barcelona*

4 - 0

AC Milan

 5' Messi
 40' Messi
 55' Villa
90' Alba
   
 
 Gele kaart: Pedro (FC Barcelona), Boateng, Flamini, Mexès (AC Milan)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 90.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Alves
Piqué
Mascherano (Puyol/77)
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
Pedro (Adriano/84)
Messi
Villa (Alexis/75)
  Abbiati
Abate
Mexès
Zapata
Constant
Montolivo
Ambrosini (Robinho/60)
Flamini (Krkic/75)
Niang (Muntari/60)
K. Boateng
El Shaarawy

Schalke 04 - Galatasaray

In Istanbul eindigde het duel tussen Galatasaray en Schalke 04 in 1-1. Zodoende moest de Turkse ploeg in Gelsenkirchen op jacht naar doelpunten. Na een kleine twintig minuten kreeg de ploeg van trainer Terim een flinke tegenslag te verwerken. Neustädter kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en schoot namens Schalke de 1-0 binnen.

Na dit doelpunt nam Galatasaray de regie in handen en boog de achterstand nog voor rust om in een 1-2 voorsprong. Voormalig Schalke-speler Hamit Altintop schoot van grote afstand raak en niet veel later maakte Yilmaz uit een counter de 1-2.

Na rust kwam Schalke via een doelpunt van Bastos op 2-2, maar verder dan dit doelpunt kwam de Duitse ploeg niet. In de slotminuut werd het via invaller Bulut zelfs 2-3 voor Galatasaray. Wesley Sneijder begon in de basis bij de Turkse ploeg, maar werd twintig minuten voor tijd vervangen door ex-PSV'er Amrabat. Onze landgenoot zorgde met enkele afstandsschoten voor gevaar namens Galatasaray.

Karakteristieken

Schalke 04

2 - 3

Galatasaray*

 18' Neustädter
 63' Bastos
   37' Hamit Altintop
 42' B. Yilmaz 
90+4  Bulut
 
 Gele kaart: Höger, Kolasinac (Schalke 04), Drogba (Galatasaray)
 
Stadion: Veltins Arena, Gelsenkirchen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Hildebrand
Uchida
Höwedes
Matip
Klasinac
Farfán
Höger (Meyer/85)
Draxler
Neustädter (Fuchs/46)
Bastos
Pukki (Obasi/85)
  Muslera
Eboué
Kaya (Zan/79)
Nounkeu
Riera
Hamit Altintop
Melo
Sneijder (Amrabat/70)
Inan
Drogba
B. Yilmaz (Bulut/86)