FOK! wat een weer...Een enkele lichte sneeuwbui

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Na de vele sneeuw die in grote delen van Europa is gevallen lijken we het ergste nu wel achter de rug te hebben. De afgelopen nacht zijn er boven de sneeuw erg lage temperaturen gemeten, maar ook in de rest van het land was het bijzonder koud. Pas rond acht uur weten we wat de exacte minima zijn geworden. In de loop van de nacht vielen er ook nog een paar lichte sneeuwbuitjes.

Vanochtend trekken de sneeuwbuitjes langzaam naar het zuiden toe weg, en vanmiddag is het dan vrijwel overal droog. Voor de zon is er vandaag veel ruimte en dat was gisteren in sommige delen van het land ook het geval. Bij mij scheen de zon vanaf een uur of 10 tot zonsondergang onafgebroken. De wind uit het noordwesten neemt vanmiddag iets in kracht af en schommelt langs de kust rond kracht 4. Ook loopt de temperatuur daar wat hoger op en is het met 5 graden al wat aangenamer. In het witte Limburg zal men het echter met 2 graden moeten doen.

Terwijl het ten noorden van de Alpen volop sneeuwde, vielen er in het Middellandse Zeegebied zware onweersbuien en wat opviel was dat dit bijna overal gebeurde. Hierbij vielen soms tientallen millimeters regen, dus eigenlijk heeft een heel groot deel van Europa last gehad van Moeder Natuur.

En waar was dan het beste weer? Het klinkt raar, maar dat was in het noordwesten van Nederland.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Bewolking sneeuwstoringDe bewolking van de sneeuwstoring boven een groot deel van Europa was zelfs hier nog lang zichtbaar. Voor de rest was de hemel  helemaal onbewolkt.