Sneeuwval leidt in België tot nieuw filerecord

Redactie

Hevige sneeuwval heeft dinsdag in België tot een nieuw filerecord geleid. Rond 07.30 uur stond in het land vijftienhonderd kilometer file, melden Belgische media.

Ruim driehonderd strooiwagens proberen de gladheid te bestrijden. Door de aanhoudende sneeuwbuien gaat dat niet gemakkelijk. Alle tunnels zijn uit voorzorg dicht. Automobilisten wordt aangeraden thuis te blijven.

Ook in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië is de overlast groot. In Frankrijk ligt op sommige wegen tientallen centimeters sneeuw. Honderden automobilisten raakten ingesneeuwd. Sommigen hebben hun voertuig verlaten om de nacht elders door te brengen. In het zuidoosten van Groot-Brittannië strandden ook honderden automobilisten. Sommigen zaten meer dan tien uur vast in files van meer dan vijftig kilometer, meldt het Britse persbureau PA.

In Duitsland gebeurden maandag al honderden ongelukken, waarbij zeker acht mensen gewond raakten.

Vergeleken met de problemen in het buitenland valt de overlast in Nederland nog mee. Vooral het zuiden is door de sneeuwval getroffen. Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven staat tussen Nederweert en knooppunt Leenderheide al bijna 25 kilometer, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Tussen Maasbracht en Urmond staat bijna 20 kilometer. De sneeuw en de daarmee gepaarde gladheid treffen vooral Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een klein stuk van Gelderland, zei een woordvoerder van de ANWB eerder.

De NS rijdt in het zuiden volgens een aangepaste dienstregeling. De sneeuwval heeft nog niet tot grote storingen geleid.


Sneeuwval leidt in België tot nieuw filerecord (Foto: Novum)