Nederlandse games in San Francisco

WesleyB (Wesley Akkerman)

Het Nederlandse consulaat in San Francisco opent zijn deuren voor videogames. Onder de noemer INDIGO laten twintig game developers uit eigen land van 25 tot en met 30 maart hun mooiste titels zien aan een internationaal publiek van vakgenoten, investeerders, uitgevers, pers en spelers.

Het evenement vindt plaats parallel aan de Game Developers Conference (GDC) in het nabij gelegen Moscone Center, de meest toonaangevende beurs ter wereld gericht op makers van videogames.

De organisatie van INDIGO ligt in handen van Dutch Game Garden, de stichting die bedrijvigheid in de Nederlandse gamesindustrie faciliteert. “Nederland telt zelf slechts een handvol uitgevers, in San Francisco verzamelen zich er honderden om veelbelovende games te zoeken”, zegt JP van Seventer, development director van Dutch Game Garden. “INDIGO stelt ons in staat een groot aantal makers van zowel entertainmentgames als toegepaste games uit eigen land in één klap onder hun aandacht te brengen. Ook ontmoeten de aanwezige gamedevelopers vakgenoten uit de hele wereld, financiers en potentiële creatieve- en zakelijke partners.

Dutch Game Garden heeft INDIGO de afgelopen jaren meerdere keren succesvol georganiseerd op verschillende locaties in Nederland. Het is de eerste keer dat het evenement buiten de landsgrenzen verschijnt, dankzij de gastvrijheid van het consulaat. Het volledige adres is The Netherlands Consulate General, 120 Kearny Street, Suite 3100, San Francisco, CA 94104. De deuren voor INDIGO zijn geopend van maandag 25 maart tot en met zaterdag 30 maart.

Binnenkort verschijnt meer info over de geselecteerde games en het programma op www.indigoshowcase.nl.