Ambtenaren Haren scharen zich achter burgemeester

Redactie

De ambtenaren van Haren nemen het in een brief aan de gemeenteraad op voor hun burgemeester Rob Bats, die al meerdere keren excuses heeft aangeboden voor de Facebook-rellen in de Groningse plaats. "De ondernemingsraad zou zijn vertrek betreuren", schrijven de ambtenaren in de brief die maandag door het Harener Weekblad online is gezet.

De gemeenteraad debatteert dinsdagavond over het onderzoek dat de commissie Cohen naar de rellen deed. De commissie had veel kritiek op het optreden van de autoriteiten.

De ambtenaren vrezen dat de raad het vertrouwen in de burgemeester opzegt. Zij waarschuwen dat er veel werk moet worden verzet en dat dit zonder burgemeester lastig wordt. Door het 'boegbeeld' weg te sturen zou het voortbestaan van de gemeente in gevaar komen omdat er een provinciale herindeling gepland staat. De burgemeester is volgens de ondernemingsraad de belangrijkste belangenbehartiger in de onderhandelingen hierover.

Ook wijzen de ambtenaren erop dat de burgemeester bij het uit de hand gelopen Project X-feest veel ervaring heeft opgedaan. Daarom zou hij de juiste persoon zijn om de nodige verbeteringen door te voeren.