Galatasaray heeft vertrouwen in goede afloop

Maarten (rubbereend)

Galatasaray dicht zichzelf goede kansen toe om dinsdag ten koste van Schalke 04 de kwartfinale van de Champions League te halen. "We weten dat we tegenover een goede tegenstander staan, maar hebben vaker met deze situatie te maken gehad", zegt trainer Fatih Terim. "Die ervaring kan ons goed van pas komen."

De uitgangspositie voor Galatasaray is niet optimaal. Door doelpunten van Burak Yilmaz en Jermaine Jones werd het vorige maand in Istanbul 1-1. Yilmaz is dit seizoen in de Champions League al goed voor zeven doelpunten, slechts één minder dan topscorer Cristiano Ronaldo. "De spelers geloven er nog steeds in dat we verder komen", zegt de spits. "We zullen tot het uiterste gaan om ons doel te bereiken."

Waar bij Schalke 04 Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt wegens een blessure, mag Wesley Sneijder bij Galatasaray wel op speeltijd rekenen. "Hij is voor ons een belangrijke speler", geeft Terim aan. "Ik ga ervan uit dat hij morgen speelt." Of hij ook in de basis start, wilde Terim niet verklappen.