Williams klaar voor de eerste race

Jan Willem (WEST)

Het Williams-team is klaar voor de seizoensopener in Melbourne aankomend weekend. Het team uit Grove neemt twee aerodynamische paketten mee naar Australië voor de vrijdag trainingen. daarna wordt de keuze gemaakt voor de rest van het weekend.
 

Mike Coughlan: “We hebben twee goede aerodynamische paketten, met beide hun eigen voordelen. Het circuit en de omstandigheden bepalen welk pakket we gaan kiezen. Vrijdagavond maken we de beslissing over met welke we gaan rijden tijdens de rest van het weekend.”

Pastor Maldonado is tevreden hoe het team de winter is doorgekomen. “We hebben hard gewerkt om de auto goed te krijgen. We hebben in de windtunnel op alle fronten geprobeerd verbeteringen aan te brengen. We hebben de auto goed leren kennen tijdens de testsessies. Ik kan niet wachten om te beginnen in Australië. Daarna weten we namelijk wel precies waar we staan,” aldus Venezolaan die aan zijn derde seizoen in de Formule 1 gaat beginnen.

Valtteri Bottas heeft zich tijdens de winter goed voorbereid op zijn komende debuut in de Formule 1. De Fin heeft zin in zijn eerste volledige Grand Prix-weekend. “Het wordt mijn allereerste complete Grand Prix-weekend. Ik heb me in de winter goed moeten voorbereiden op het seizoen. Ik heb veel fysieke trainingen gedaan en natuurlijk heb ik in de vorige jaren al de nodige kilometers gemaakt tijdens tests en vrijdagsessies."