Hoeness kritisch op United's Glazer

Maarten (rubbereend)

Uli Hoeness is kritisch op het beleid dat eigenaren als de familie Glazers voeren in het hedendaagse topvoetbal. Volgens de Duitser gaan de Amerikanen puur voor het geld.

Hoeness liet in gesprek met The Sun weten hoe hij over het beleid van enkele clubeigenaren denkt. "Ik vergelijk Bayern München niet met Manchester United. Ik heb bewondering voor de club, maar meneer Glazer wist twintig jaar geleden bijvoorbeeld nog niet waar Manchester was. Hij is niet in de club gesprongen omdat hij van voetbal houdt. Hij wil alleen maar geld verdienen."

"Voetbal heeft ook met passie te maken. Ik heb geen enkel probleem met bestuurders uit Rusland of de Arabische wereld, want zij hebben vaak een band met de club en handelen vanuit hun hart", vervolgt de oud-international.

Bayern en Hoeness komen woensdag Arsenal tegen, dat in München een 3-1 achterstand moet goedmaken om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Voor de Londense club heeft Hoeness wel een goed woord over. "Ik hou wel van hun beleid en hoe ze daar denken. Zij doen het correct. Misschien hebben ze sportief wat problemen, maar op bestuurlijk en financieel vlak is er niks aan de hand."