Bekend Nederland gelooft in Anouk

Redactie

Bekende Nederlanders hebben alle vertrouwen in het Songfestivalnummer van Anouk. Maandag presenteerde de zangeres de ballad Birds, waarmee ze Nederland in Malmö vertegenwoordigt.

"Heel gaaf en pakkend", vindt radio-dj Giel Beelen. Hij had in 2011 de primeur, in zijn ochtendshow zong Anouk al een klein stukje van het nummer. "Het is bijna angstaanjagend, je zit gelijk in een film", vertelt Beelen voor de camera van Novum Nieuws. "Ik denk dat we gaan winnen, dat moet het uitgangspunt zijn."

Ook BN'ers als Paul de Leeuw en Froukje de Both zijn enthousiast. "Zo mooi Anouk! Zo mooi! Mag ik het nog een keer zeggen? Zo fucking mooi!", twitterde De Leeuw. "Vind het niet zomaar een goed liedje, vind het een fucking briljant kippenvelnummer", meent De Both.

Popjournalist Leo Blokhuis noemt Birds 'een triest walsje'. "Ik heb geen verstand van het Songfestival, maar ik vind Birds van Anouk dus een heel mooi liedje." Songfestivalkenner Cornald Maas bestempelt de inzending tot 'het mooiste lied dat we ooit naar het Songfestival zonden'.

Anouk schreef het door een Zweed geproduceerde Birds twee jaar geleden. Speciaal voor het Songfestival kortte ze het iets in. Nummers die op het liedjesfestijn worden gezongen mogen maximaal drie minuten duren. "De volledige versie komt op mijn nieuwe album", beloofde Anouk bij de presentatie van haar inzending.