Smith grinnikt al om scenario Clerks III

Sanne (Syth86)

Kevin Smith is bezig met het scenario van Clerks III. Via Facebook liet de filmmaker weten vrijdag te zijn begonnen aan het derde en laatste deel van zijn populairste filmreeks. Smith gaat de film ook produceren.

De inmiddels 42-jarige Smith brak in 1994 door met zijn regiedebuut Clerks, een komedie over twee werknemers van een avondwinkel. De film viel, naast het schamele budget van ruim 27 duizend dollar, op door de harde humor en de vele verwijzingen naar populaire films, tv-series en stripverhalen. De film behaalde vrijwel meteen een cultstatus en leverde in 2006 Clerks II op. Hordes fans speculeren sindsdien driftig over een derde deel.

"Het begin van het einde", heft Smith zijn bericht aan. "Twintig jaar geleden begonnen we met de opnames van Clerks. Twintig jaar later, zonder plan of aanleiding, sprong ik vanochtend om 04.20 uit bed en begon Clerks III te schrijven. Het is alsof ik met oude vrienden op stap ben. Na twee uur typen en grinniken ben ik tot de conclusie gekomen dat Clerks III de beste film wordt die ik ooit zal maken."

Wanneer Clerks III in productie gaat, is nog onbekend.


Kevin Smith grinnikt al om scenario Clerks III (Foto: Novum)