Ferguson weigert de hand van Benitez

Maarten (rubbereend)

Sir Alex Ferguson had zondag geen zin om collega Rafael Benitez een hand te geven. De manager van Manchester United wekte daarmee irritatie bij zijn Chelsea-collega.

Chelsea maakte zondag in de kwartfinale van de FA Cup een 2-0 achterstand ongedaan, waarna The Blues verzuimden United uit te schakelen. Nu volgt een replay in Londen. Na de wedstrijd ging Benitez nog even in op het incident met Ferguson. "Ik wachtte op hem, maar hij liep gewoon door. Geen idee waarom", zei de coach.

"Vraag het hem zelf maar, als je daar moedig genoeg voor bent. Ik weet dat er veel mensen kijken, dus weet hoe ik me moet gedragen", aldus Benitez tegen Sky Sports. "Na de wedstrijd heb ik ook geen handen meer met hem geschud, omdat ik druk bezig was mijn spelers te feliciteren. Wij verdienden vandaag een overwinning."

"Na rust zetten we ze onder druk en kregen we veel kansen. Het was een mooie wedstrijd", zei de manager, die de vraag over eventuele vermoeidheid bij United na het duel met Real Madrid kribbig beantwoordde. "Maak je een grap? Zij speelden op dinsdag, wij tegen Steaua Boekarest op donderdag. Alles was in het voordeel van United. Daarom ben ik trots op mijn spelers."