Nadal klaagt over tijdregel ATP

Rosario

Rafael Nadal won gisteren zijn eerste wedstrijd op hardcourt sinds hij vorig jaar opgaf tijdens het toernooi in Miami. Ondanks zijn zege in twee sets op de Amerikaan Ryan Harrison toonde de Spanjaard zich niet geheel tevreden na afloop van de partij.

In de tijd dat Nadal geblesseerd was introduceerde de ATP namelijk een nieuwe tijdregel, waarbij een serveerder binnen 25 seconden na afloop van een punt opnieuw moet serveren. Die regel is de gravelspecialist, die graag lang zijn tijd neemt tussen punten, een doorn in het oog.

"Ik ging snel spelen en dat deed ik omdat een heel slim iemand een regel instelde die naar mijn mening echt een ramp is," zei de zevenvoudig winnaar van Roland Garros na zijn overwinning op Harrison. "Ik kan deze regel niet steunen omdat die tegen goede punten in het tennis is. Als je de hoogtepunten van het jaar bekijkt, naar de mooiste punten, dan zie je daar geen ace tussen zitten."

Volgens Nadal zijn de rallies het mooiste aan tennis, maar is het onmogelijk om daarna meteen opnieuw te spelen. "De beste punten zijn lange rallies. Maar denk je dat je met die 25 seconden een lange rally kunt spelen en daarna meteen weer een nieuwe rally? Nee hoor. Dus [de regel] is tegen goed tennis."