Rutten: "Kan mooi en bizar slot worden"

Boris (borisz)

Vitesse is helemaal terug in de titelrace. Na de winst op FC Twente (0-1) staat de ploeg van Fred Rutten op drie punten van koploper Ajax.  "We kunnen er niet meer omheen. Het kan nog een mooi en bizar slot worden", zei Rutten na de zege bij Twente  tegen Omroep Gelderland. "Als mensen mij vooraf hadden gezegd dat wij er acht wedstrijden voor het einde zo voor zouden staan, had ik gevraagd of ze iets hun hoofd mankeren", verklaart de oefenmeester.

Routinier Theo Janssen zag dat Vitesse het zwaar had in Enschede. Wilfried Bony maakte na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd. De middenvelder gelooft in een stunt van Vitesse in de titelrace. "Het was een moeilijke wedstrijd, mede omdat we wat belangrijke spelers misten."

"Gelukkig pakken we hier de drie punten, zodat we gewoon bovenin mee blijven doen. We staan slechts drie punten achter op de nummer één. Als we gewoon blijven voetballen, dan kan het nog leuk worden", aldus de Arnhemmer, die zondag even terug was bij FC Twente, waarmee hij in 2010 landskampioen werd.