[ET Darts] Uitschakeling voor Barney en Van Gerwen

Tom (Nappie-Oleon)

Vanmiddag werd de derde ronde van de European Tour in Minehead afgewerkt. Voor Nederland streden Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen om een plek in de kwartfinale. Beiden moesten het in hun partij echter afleggen.

Michael van Gerwen moest zijn meerdere erkennen in James Wade. Ondanks goed spel en een hoog gemiddelde van de jonge Brabander, wist The Machine als eerste zes legs te pakken. Hiermee verwisselen Van Gerwen en Wade weer van plek op de wereldranglijst. De Nederlander nam na de UK Open Qualifier 2 in Crawley de derde positie van Wade over, maar moet die na vandaag weer aan de Engelsman afstaan.

Ook Raymond van Barneveld heeft niet van zijn tegenstander, Andy Hamilton, kunnen winnen. Was Barney donderdag in de Premier League nog met 7-5 de betere van de Engelsman, vanmiddag moest hij met 6-4 het hoofd buigen.

Maar liefst vier van de acht derde-ronde-partijen gingen tot de beslissende elfde leg. Tegen Premier League speler Robert Thornton wist Arron Monk na een 5-3 achterstand, een beslissende leg te forceren. Zijn vechtlust mocht niet baten, want The Thorn ging er met de winst vandoor. Na een gelijk opgaande en spannende strijd tussen Phil Taylor en Richie Burnett, trok The Power uiteindelijk aan het langste eind.

Speelschema kwartfinales:

Stuart Kellett (Eng) vs Robert Thornton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs Andy Hamilton (Eng)
Simon Whitlock (Aus) vs John Part (Can)
Adrian Lewis (Eng) vs James Wade (Eng)