[Premier League] Spurs helpt Liverpool aan zege op Anfield

Boris (borisz)

Liverpool heeft een belangrijke zege geboekt op Tottenham Hotspur. Jan Vertonghen scoorde twee keer voor Spurs, maar na twee Londense fouten wonnen de Reds (3-2). Tottenham verzuimde om uit te lopen op Chelsea, dat dit weekend in actie komt voor de FA Cup. Spurs tankte deze week in de Europa League veel vertrouwen tegen Internazionale. De Italianen werden op White Hart Lane met 3-0 geklopt. Voor het duel met Liverpool was Tottenham favoriet, maar The Reds kwamen aan de leiding.

Na een mooie hakbal van Coutinho, gaf José Enrique de bal goed voor op Luis Suarez. Met een knappe intikker opende de oud-Ajacied de score. Een voormalig ploeggenoot uit zijn Amsterdamse periode keerde vervolgens het duel in het voordeel van Tottenham. Vertonghen vond het net met een kopbal en een schot in de zestien.

Met een 1-2 voorsprong was er niets aan de hand voor Tottenham. Een knullige pass van Kyle Walker werd niet goed verwerkt door goalie Hugo Lloris, waarna Stewart Downing de bal door de benen van Vertonghen tegen de touwen schoot. In de slotfase ging het weer mis bij Spurs. Jermain Defoe schonk de bal aan Suarez, die naar de grond ging na een duel met Benoit Assou-Ekotto. Steven Gerrard schonk Liverpool vanaf elf meter drie punten.