Esmée Denters werkt op eigen houtje aan plaat

ChipsZak.

Esmée Denters is druk bezig met haar tweede album. De opvolger van het in 2009 verschenen Outta Here brengt Denters niet uit bij Justin Timberlakes platenlabel Tennman Records. "Het is waar dat ik geen contract meer heb bij Tennman Records/Interscope", schreef Denters zondag op Facebook.

"Ik ben al ruim een jaar bij ze weg", gaat de 24-jarige Nederlandse zangeres, die doorbrak dankzij Youtube, verder. "Het is een enorme verandering geweest en ik ben onvoorstelbaar trots op al het werk dat ik bij zo'n groot label heb kunnen doen. Soms werken dingen gewoon niet."

Denters schrijft dat ze het aanvankelijk moeilijk had met haar vertrek bij Tennman Records, maar dat ze zich uiteindelijk realiseerde dat het tijd was om op eigen benen te gaan staan. "Ik moet niet alleen als zanger en artiest maar ook als zakenvrouw groeien."

Gaandeweg begon Denters in te zien dat ze geen groot label nodig heeft. "Een van de voornaamste redenen voor een artiest om met een label in zee te gaan is de exposure." Die had Denters naar eigen zeggen al vanwege haar succes op Youtube.

Denters heeft veel geleerd van de afgelopen maanden. "Het heeft me veel geleerd, langzaamaan begint alles op zijn plaats te vallen. Ik ben de laatste jaren bezig geweest met een nieuw album en ik voel dat ik klaar ben." De Arnhemse weet dit keer precies wat ze wil. "Ik heb nog geen nieuwe muziek uitgebracht omdat ik jullie iets wil geven waar ik honderd procent achter sta."

Hoewel het al een tijdje stil is rond Denters, belooft ze dat het beste nog moet komen. "Ik ben geen has been, ik ben een will be!"