Koeman: "Team verdient groot compliment"

Tiede-Jan Breevaart

Feyenoord pakte zondag drie belangrijke punten in de strijd om de landstitel. Trainer Ronald Koeman deelde na afloop een groot compliment uit aan zijn ploeg.

"Ik vond ons in de tweede helft minder goed aan de bal", zegt Koeman tegenover de camera van Eredivisie Live. "Maar tot aan de zeventigste minuut had ik niet het idee dat Roda gevaarlijk werd. Dan weet je dat ze in de laatste fase heel opportunistisch gaan spelen. Wij werden nog slordiger. We moesten verder achteruit. Dat wilden we niet, maar het gebeurde wel. Dan krijg je dit soort situaties en daar zijn we toch wel heel gelukkig doorheen gekomen."

Koeman was lovend over de instelling van zijn team. "Wij gaan voor iedere wedstrijd. Dan zijn er altijd momenten dat het voetballend beter moet, zoals vandaag de tweede helft. Maar dit team verdient een groot compliment. Als je ziet hoe goed de focus is voor iedere wedstrijd, dat is een kwaliteit en dat brengt je ver. Daarnaast kunnen we ook gewoon erg goed voetballen en heel veel dreiging hebben. De focus en mentaliteit van deze groep is fantastisch."