[Primera Division] Valencia loopt vierde plek mis in Bilbao

Frank (franklop)

Valencia heeft op bezoek bij Athletic Bilbao nagelaten in te lopen op concurrent Málaga. De Basken wonnen in eigen huis met 1-0 door een goal van Iker Muniain. Het duel in stadion San Mamés was zeer belangrijk voor Valencia. Niet alleen had de club uit de Sinaasappelstad de nare smaak van de Champions League-uitschakeling willen wegspoelen.

Ook in de strijd om plek vier en dus een CL-ticket voor volgend seizoen waren de punten hard nodig. Dat nummer vier Málaga gisteren bij Real Valladolid verloor, was dus zeer positie voor Valencia. Het bood de club van trainer Ernesto Valverde de kans de vierde plek te gerijpen. Dan moest er vandaag wel gewonnen worden en dat gebeurde niet.

In de 79e minuut bezorgde Muniain, twintig minuten eerder in het veld gekomen voor verdediger Jon Aurtenetxe, Valencia de nederlaag. Van die achterstand kwam de ploeg niet meer terug. Málaga blijft daardoor vierde, met twee punten meer, en Real Betis staat er zelfs nog tussen. Athletic Bilbao staat na de zege steviger veertiende.